Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Penitenciarul 13! Doi deținuți s-au automutilat în semn de protest

8 oct. 2017,, 00:00  
4454 0

Un incident grav s-a petrecut astăzi în Penitenciarul NR.13 din Capitală. Doi deținuți au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au automutilat în celule în semn de protest.

Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Oleg Pantea, șeful secției comunicare și relații publice al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP).

Incidentele au avut loc în prima jumătate a zilei. Conducerea Penitenciarului nr.13 a solicitat două ambulanțe pentru acordarea primului ajutor unor deținuți care s-au automutilat. Persoanele au fost transportate la spital, iar la moment acestea deja au fost aduse înapoi și se află în celulele din penitenciar.

Potrivit celor de la DIP, cauza auto-agresării ar fi că nu sunt de acord cu hotărârea instanței de judecată. „Cei doi deținuți sunt veniți din alte penitenciare din țară la solicitarea instanței de judecată, pentru soluționarea mai multor plângeri. Aceștia fie se plâng pe acțiunile procurorilor, fie pe acțiunile judecătorului sau pe administrația din penitenciare”, a menționat Pantea.

Cei doi deținuți nu sunt la prima acțiune de acest gen și se află în sistemul penitenciar de trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?