X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Organizatorii „Zilei Vinului” îndeamnă la consum responsabil

7 oct. 2017,, 13:00   Societate
2863 0

În cadrul Zilei Naționale a Vinului, organizatorii își propun să-i convingă pe vizitatori să fie consumatori responsabili. Pentru aceasta va avea loc o Școală a Vinului, au fost eliberate pahare dozate și a fost lansat un ghid al consumatorului, așa încât „sărbătoarea să fie gustată, nu băută”.

Declarația a fost făcută de Gheorghe Arpentin, directorul Oficiul Național al Viei și Vinului în cadrul unui briefing de presă înaintea deschiderii oficiale a Sărbătorii Naționale a Vinului, transmite IPN.

Potrivit lui Gheorghe Arpentin, pe lângă promovarea unui consum responsabil, în cadrul evenimentului se va promova elementul de eco-responsabilizare, așa încât toate deșeurile să fie reciclate după sărbătoare. De asemenea, în Piața Marii Adunări Naționale a fost amenajat un sector pentru confortul consumatorului, care le va permite ușor trecerea de la standurile cu vinuri la cele gastronomie etc. Spre seară, oaspeții participanții sărbătorii vor avea posibilitatea de a gusta vinul altfel decât sunt obișnuiți, și anume, în formă de cocktail-uri.

Diana Lazăr, vicedirectorul Proiectului de Competitivitate din Moldova, a menționat că Ziua Vinului este evenimentul central al industriei vinului, dar și evenimentul priuncipal pentru industria turismului din Republica Moldova. La a XVI-a ediție a acestui eveniment, industria vitivinicolă își propune să promoveze produsul strategic național al agriculturii moldovenești pe principiile moderne, promovând cultura vinului, vizitele în regiuni, dar și consumul moderat în gospodării.

La ediția din acest an a sărbătorii sunt așteptați peste 100 de mii de participanți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?