Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Dodon: Guvernul a confundat ceva

6 oct. 2017,, 15:30   Politică
5144 8

Guvernul a confundat ceva. Nu Moldova are cu Federaţia Rusă relaţii în stare suspendată, ci Partidul Democrat şi liderii lui.

Astfel a comentat preşedintele Moldovei, Igor Dodon, pe pagina sa din reţelele sociale declaraţia prim-ministrului Pavel Filip precum că relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă practic sînt în stare de îngheț. Premierul a declarat acest lucru în cadrul emisiunii „Moldova în direct” la canalul public de televiziune.

Dodon a subliniat că în 7 luni exportul de produse moldoveneşti în Rusia s-a majorat de cîteva ori, iar la unele tipuri de marfă – de 19 ori.

În Rusia muncesc peste o jumătate de milion de cetăţeni moldoveni, mulţi dintre care au obţinut amnistie migraţională. Chiar săptămîna trecută Moldova a fost vizitată de 44 de mari companii turistice ruse. În mod sistematic au loc întîlniri ale reprezentanţilor ambelor ţări la nivelul administraţiei preşedintelui, la nivelul autorităţilor regionale şi locale. Săptămîna viitoare va avea loc întîlnirea preşedinţilor Moldovei şi Rusiei.

„De aceea, sfătui Guvernul şi conducerea PDM: ascultați opinia a celor peste 65% dintre cetăţenii moldoveni care vor să fie prieteni cu Rusia şi nu pierdeţi timpul în speranţa de a deteriora relaţiile noastre bilaterale. Nu veţi reuşi. Poporul Moldovei vrea să aibă relații de prietenie cu Rusia şi prietenia dintre ţările noastre va deveni mai puternică”, a specificat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?