X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Filip: Relațiile dintre Moldova și Rusia sînt în stare de îngheț

6 oct. 2017,, 09:31   Politică
3590 12

Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă se află practic în stare de îngheț.

Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Potrivit prim-ministrului, relațiile dintre Moldova și Rusia sînt în stare de îngheț pentru că cele două state nu comunică la nivel guvernamental. „Nu sîntem fericiți absolut de acest lucru”, a spus Pavel Filip. Premierul a menționat că vicepremierul rus Dmitri Rogozin era și co-președinte al Comisiei interguvernamentale și din moment ce nu poate veni în Moldova aceasta înseamnă că nu se discută problemele care trebuie să fie mișcate din loc.

Prim-ministrul a declarat că pentru Republica Moldova este importantă relația cu Federația Rusă și că își dorește o relație bună cu Rusia. „Chiar dacă sîntem o țară mai mică, ne dorim ca aceste relații să fie bazate pe respect reciproc”, a spus Pavel Filip.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii din cauza mai multor declarații publice ”care poartă caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?