X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

În Moldova a fost creat un nou parc industrial – ”Răut”

11 iul. 2013,, 10:37   Economie
8059 1
Foto: fluxdestiri.info
Guvernul Republicii Moldova a decis crearea Parcului Industrial ”Răut” în baza activelor cu aceeași denumire din Bălți. Constituirea noului parc industrial va atrage Investiții de 25 milioane de euro și va crea 1300 de locuri noi de muncă. Potrivit Ministerului Economiei, crearea Parcului Industrial ”Răut” va stimula dezvoltarea întregii regiuni prin lansarea unor activități cu valoare adăugată înaltă – produceri industriale, atragerea tehnologiilor inovatoare, implementarea echipamentelor moderne etc.

Pentru realizarea proiectului vor fi atrase investiții totale în mărime de 25 de milioane de euro, dintre care 18 milioane de euro urmează să fie investiţii ale viitorilor rezidenţi, atît locali, cît și străini. Parcul Industrial „Răut” ocupă un teren cu suprafaţa de circa 9,5 ha, care este proprietate a autorităţilor publice locale din Bălți şi transmis în arendă SA „Răut. În prezent, pe teritoriul parcului industrial activează trei companii, SA ”Răut”, SA ”Rif- Acvaaparat” și SA ”Lot”. Se estimează că parcul va găzdui pînă la 60 de companii noi.

În noul parc industrial urmează să fie desfăşurate activităţi de producţie industrială, preponderent în industria electronică, industria constructoare de maşini şi echipamente, industria tehnologiilor informaţionale. Crearea parcului industrial va permite statului să contribuie la creșterea economică a regiunii şi renovarea platformei industriale în baza SA ”Răut”.

De menționat că, pînă în prezent, în Moldova au fost create 4 parcuri industriale: două de stat (”Tracom” în Chișinău și Servicii Publice Cimișlia) și două private (SA ”CAAN” în Strășeni și ”Bioenergagro” în raionul Drochia). În total, Ministerul Economiei planifică să creeze 13 parcuri industriale atît în baza proprietăților publice, cît și a celor private.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?