Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Locul Moldovei în topul ţărilor cu cele mai bune drumuri din lume

5 oct. 2017,, 13:20   Externe
3260 2

Calitatea drumurilor din Republica Moldova este în continuare una care lasă de dorit, însă la acest capitol este înregistrată o dinamică ascendentă.

Cel puţin asta reiese dintr-un raport publicat de Forumul Economic Mondial care ne arată clasamentul competitivităţii globale a 137 de ţări pentru anii 2017-2018.

Alături de mai mulţi indicatori economici, în raport există şi un capitol dedicat calităţii infrastructurii rutiere sau a drumurilor în sine. Din 137 de ţări Republica Moldova a fost poziţionată pe locul 128.

Respectiv, drumurile noastre sînt mai bune ca în: Mozambic, Ucraina, Paraguay, Yemen, Guineea, Madagascar, Haiti, Republica Democratică Congo şi Mauritania.

Calitatea drumurilor a fost evaluată de Forumul Economic Mondial cu note de la 1 la 7, cea maximă însemnînd „foarte bună”. În context ţara noastră a primit nota 2.5, în timp ce ţara vecină România, de exemplu, are nota 2.7.


Traseul Sărăteni-Soroca

Chiar dacă mai este mult de lucru pentru a avansa în acest clasament, Forumul Economic Mondial a menţionat că ţara nostră înregistrează o dinamică ascendentă. Acest lucru înseamnă că treptat calitatea infrastructurii rutiere creşte şi nu este decît un lucru îmbucurător.

Un top 10 al ţărilor cu cele mai bune drumuri din lume este compus din: Emiratele Arabe Unite, Singapore, Elveţia, Hong Kong, Olanda, Japonia, Franţa, Portugalia, Austria şi SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?