Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Snowden a dezvăluit motivele care l-au determinat să divulge informații secrete

11 iul. 2013,, 04:03   Externe
6658 0
Foto: bm.img.com.ua
Ziarul britanic The Guardian a publicat a doua parte a interviului cu Edward Snowden, în care acesta vorbește despre motivele care l-au determinat să divulge informații secrete privind activitatea serviciilor de inteligență ale SUA.

"Cred ca SUA îmi vor intenta un dosar, mă vor acuza de spionaj, vor spune că i-am ajutat pe dușmanii lor, vorbind despre aceste sisteme. Dar această formulare poate fi aplicată oricui care prezintă informații ce indică la un sistem de supraveghere în masă, deoarece acestea ne urmăresc pe noi, la fel ca și pe dușmanii lor (SUA), "- a declarat Snowden, relatează RT.

"Am venit în serviciul de informații fiind foarte tînăr, în primul rînd m-am înrolat în armată, imediat după invazia din Irak. Și eu credeam în bunele intenții ale acțiunilor noastre, în capacitatea de a elibera oamenii oprimați din întreaga lume. Dar, după un timp, odată cu dezvoltarea carierei mele, cînd urmăream știrile și, în același timp, aveam mai mult acces la informațiile veridice, care nu se publicau în mass-media, am realizat că noi induceam oamenii în eroare – toată lumea, nu doar americanii – pentru a crea o anumită stare de conștiință la nivel mondial. Și, de fapt, eu însumi am devenit o victimă a acesteia", - a spus el.

"În fond, America este o țară bună: avem oameni buni, cu valori bune, vrem să facem lucruri corecte. Dar structurile existente funcționează numai pentru propriile nevoi ", - a subliniat Snowden.

Potrivit lui, Agenția Națională de Securitate, nu se limitează la securitatea externă, ci colectează toate informațiile care trec prin Statele Unite, nu există niciun punct de intrare sau de ieșire din canalele de telecomunicații americane, unde informația nu ar fi colectată și analizată.

" Ei aplică aceste reguli la întreg sociumul, avînd susținerea marilor companii de telecomunicații, preiau toate apelurile, înregistrările tuturor conversațiilor", - a declarat fostul ofiter CIA.

Snowden, de asemenea, a declarat că NSA minte, că acest instrument nu există, chiar și Congresul și unii congresmeni care solicită răspunsuri privind activitatea Agenției.

"Guvernul american adaptează capacitatea corporațiilor americane pentru scopurile sale - companii precum Google, Facebook, Apple, Microsoft. Toate colaborează cu Agenția Națională de Securitate și oferă acesteia acces direct la toate sistemele pe care le utilizează pentru comunicare, la toate serviciile de date ", - a spus Snowden.

"Cred că este periculos ca oricine să dețină această oportunitate, dar mai ales o organizație care demonstrează în mod repetat, că lucrează în scopul de a se proteja de urmărire", - a spus el.

Edward Snowden - un fost ofițer CIA, a lucrat în ultimii ani, în baza contractului, în Agenția Națională de Securitate, care se ocupă de spionaj electronic. După ce a fugit din Statele Unite, el a făcut publice programele secrete de spionaj desfășurate de către agenție în America și în întreaga lume. Acest lucru a provocat un scandal imens, care continuă să ia turații.

Acum Snowden se află în zona de tranzit a aeroportului Sheremetyevo din Moscova, unde a venit din Hong Kong. El nu poate părăsi aeroportul din cauza faptului că guvernul SUA a revocat pașaportul său american.

Snowden a trimis cereri pentru azil în mai mult de 25 de țări. Anterior președinții din Venezuela, Nicaragua și Bolivia i-au propus azil lui Edward Snowden.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?