Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Capitala a găzduit a treia ediţie a competiţiei Olympic EcoFest

1 oct. 2017,, 10:30   Societate
3080 0

Sărbătoarea sportului la Chişinău. Capitala a găzduit a treia ediţie a competiţiei Olympic EcoFest. La eveniment a participat şi Preşedintele Parlamentului Andrian Candu alături de fiul său mai mare.

În cadrul competiţiei, Andrian Candu şi fiul său Daniel au alergat în jurul lacului din parcul Valea Morilor.

"Evenimentul îmi pare foarte bun, fiindcă sunt foarte multe probe. Este un mare interes din partea copiiilor şi a tinerei generaţiei. Am văzut şi probele pe apă, şah, dame, scrimă", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"A fost foarte bine, mi-a plăcut foarte tare, de acea am alergat până la urmă cercul ca să mă opresc la plajă. Sper să fie la fel de bine şi anul viitor", a afirmatfiul preşedintelui Parlamentului, Daniel Candu.

Şeful Legislativului a participat şi la o altă probă, împreună cu echipa copiilor.

La Olympic EcoFest au venit câteva mii de oameni. Participanţii au concurat la mai multe competiţii sportive precum kaiac-canoe, ciclism sau taekwondo.

"Pentru noi este o şansă să practicăm sportul nostru, să arătăm poporului că acest gen de sport este frumos, este o artă", a spus luptătorul taekwondo, Vadim Dimitrov.

"La fiecare campionat mergem cu gândul ca să fie cât mai mulţi elevi. Este un gen de sport spectaculos, destul de bun pentru sănătate", a spus canotorul, Stanislav Onofraș.

"Toate activităţile care le întreprind federaţiile naţionale, Comitetul Olimpic şi ministerul sunt dedicate promovării sportului şi modului sănătos de viaţă a tinerii generaţiei", a spus preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Prin acest eveniment, organizatorii şi-au propus drept scop promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?