Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

NATO a organizat un training pentru militarii moldoveni

28 sep. 2017,, 18:10   Societate
7966 0

Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă la cursul "Consolidarea integrităţii în operaţiuni de menţinere a păcii".

Activitatea face parte din Programul NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de apărare şi securitate şi este organizată de Ministerul Apărării, cu sprijinul Secretariatului Internaţional NATO.

Cursul are ca scop pregătirea în domeniul identificării şi prevenirii actelor de corupţie care ar putea afecta negativ desfăşurarea cu succes a misiunilor internaţionale de menţinere a păcii. De asemenea, activitatea contribuie la facilitarea înţelegerii riscurilor de corupţie şi impactului acestora în instituţiile de apărare, precum şi la identificarea acţiunilor de consolidare a integrităţii.

Cei circa 40 de militari sînt instruiţi de o echipă de experţi din cadrul Centrului de pregătire a operaţiunilor de menţinere a păcii din Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, dar şi din Divizia Afaceri Politice şi Politici de Securitate a NATO.

Participanţii sînt familiarizaţi cu noţiuni fundamentale de integritate personală şi profesională, codul de conduită şi profesionalism în Forţele Armate, eforturile anticorupţie ale NATO în misiunile curente de menţinere a păcii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?