Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Marinuța comentează moțiunea de cenzură a PCRM privind demiterea sa

9 iul. 2013,, 12:58   Politică
3519 0
Foto: noi.md
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, susține că moțiunea de cenzură simplă, înaintată de PCRM în Parlament, privind demiterea sa nu este justificată. În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a încercat să demonstreze că niciunul dintre argumentele aduse de PCRM privind demiterea sa nu este întemeiat, deoarece Ministerul Apărării își desfășoară activitatea corespunzător, în conformitate cu legislația în vigoare, iar în 2010 a îndeplinit 75% din obiectivele propuse, relatează NOI.md.

“Această moțiune, simplă sau compusă, nu are nimic cu ministrul și nici cu Ministerul Apărării. Moțiunea nu este în favoarea poporului și a cetățenilor, ci este o parte componentă a unui plan, pe care opoziția deja și l-a anunțat, și anume revoluția de catifea. Opoziția urmărește discreditarea guvernării, denigrarea cursului nostru european”, a opinat Marinuța.

Totodată, ministrul și-a arătat nemulțumirea că această moțiune a fost susținută și de unii membri ai Partidului Liberal. “Îmi pare rău că la această moțiune se alătură unui foști colegi de-ai mei, care sînt ferm convins că nu înțeleg ce fac. Vreau să-i îndemn să se gîndească înainte de ridica mîna, nu împotriva lui Marinuța, dar împotriva parcursului nostru european”, a adăugat ministrul.

De asemenea, Marinuța a negat argumentele aduse de PCRM în moțiunea de cenzură precum că Marinuța ar fi vîndut ilegal armament în Armenia. Potrivit lui, aceasta a fost o tranzacție legală, iar pe 15 martie procuratura a clasat dosarul penal, invocînd lipsa de probe.

Cît privește declarația precum că Moldova este pregătită să riposteze unui atac al Transnistriei, Marinuța a menționat că era obligația sa, în calitate de ministru, să informeze societatea despre activitatea ministerului. Referindu-se la decesul soldatului în apropiere de poligonul de la Bulboaca, ministrul a menționat că situația va deveni clară după finalizarea urmăririi penale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?