Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon ar putea ataca la CC unele legi revotate de Parlament

27 sep. 2017,, 08:31   Politică
3456 9

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu exclude că ar putea ataca la Curtea Constituțională unele legi pe care le-a revotat Parlamentul după ce el nu le-a promulgat.

„Aceasta ar fi una dintre posibilitățile pe care le are președintele dacă nu este de acord cu unele prevederi legislative”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1, notează NOI.md.

Deși, conform Constituției, cele opt legi întoarse Parlamentului spre examinare au fost revotate de legislativ, iar în prezent președintele este obțigat să le promulte, Igor Dodon susține că vede două soluții în acest caz.

„Sînt două soluții: sau președintele își asumă riscul de nepromulgare cu efectele respective, sau președintele le promulgă și, nefiind de acord cu unele prevederi din aceste legi, le atacă la Curtea Constituțională, spunînd că sînt anticonstituționale”, a declarat președintele.

Potrivit legislației, Igor Dodon are 14 zile la dispoziție pentru a lua o decizie referitoare la legile revotate de Parlament.

„Noi ne vom consulta cu cei din sectoarele de profil, academicieni, ne vom convoca cu membrii Consiliului societății civile de pe lîngă președinte, vom discuta toate formulele posibile și vom lua o decizie”, a punctat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?