Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

CEC a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea referendumului anti-Chirtoacă

26 sep. 2017,, 11:37   Capitala
3363 1

Pentru organizarea referendumului privind revocarea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, vor fi cheltuiți 8,9 milioane de lei, informează NOI.md.

Devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea plebiscitului a fost aprobat astăzi de Comisia Electorală Centrală, cu unanimitate de voturi.

Proiectul devizului de cheltuieli urmează a fi transmis spre aprobare Guvernului și Parlamentului.

Hotărîrea prevede cheltuieli pentru remunerarea funcționarilor electorali, procurarea bunurilor și prestarea serviciilor de telecomunicații, tipărirea materialelor informative, după cum a comunicat președintele CEC, Alina Russu. Ea a precizat că banii vor fi alocați din bugetul de stat.

„Vom ști cu certitudine cînd va începe campania electorală și alte detalii legate de acest scrutin în momentul în care vom avea confirmarea susținerii financiare a acestui scrutin”, a punctat Rusu.


Totodată, în ziua desfășurării referendumului va fi deschisă o linie de informare a alegătorilor. „Ne dorim alegători informați și conștienți. Aici se oferă informații privind procedurile electorale. Această linie a funcționat și la ultimele scrutine naționale”, a adăugat Rusu.

Președinta CEC a mai precizat că suspendarea primarului din funcție nu poate bloca desfășurarea referendumului. „Nu este un impediment faptul că primarul este suspendat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea respectivă. Ea nici nu a fost examinată în fond”, a spus funcționara.

Referendumul cu privire la revocarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general va avea loc la 19 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?