X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4039

Businessmeni din Moldova, într-o misiune economică în Rusia

26 sep. 2017,, 11:00   Economie
3959 0

O delegație formată din reprezentanți a 5 companii din Moldova, în frunte cu președintele de onoare a CCI a Moldovei, Gheorghe Cucu, a participat la o misiune economică în orașul Rostov-pe-Don.

Potrivit comunicatului Camerei de Comerț și Industrie, manifestarea a avut loc în perioada 21-23 septembrie și a fost organizată în cadrul ședinței extinse a Consiliului de afaceri Rusia-Moldova cu genericul „Un dialog de afaceri deschis pentru un sector agroindustrial eficient: probleme şi perspective ale colaborării investiţionale şi cooperării dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova”.

Potrivit președintelui de onoare a CCI a Moldovei Gheorghe Cucu, între CCI a RM și CCI a FR s-a stabilit o cooperare strînsă, fapt confirmat de cele 25 de acorduri de cooperare semnate la nivel regional și național.

Potrivit lui, în cadrul acestei cooperări se organizează diverse misiuni economice, forumuri de afaceri, expoziții, tîrguri etc. Un exemplu de succes de cooperare susținută între CCI a Moldovei și cea a Rusiei este organizarea Forumului de Afaceri Moldo-Rus „De la Calitate spre Competitivitate”, care a avut loc în cadrul celei de-a 16-a Expoziții Naționale „Fabricat în Moldova 2017”. Acest eveniment a avut un impact pozitiv atît asupra agenților economici moldoveni, cît și a celor ruși, care au garantat că vor asista și la alte manifestări organizate în țara noastră.

Ședința extinsă a Consiliului de afaceri Rusia-Moldova cu genericul „Un dialog de afaceri deschis pentru un sector agroindustrial eficient: probleme şi perspective ale colaborării investiţionale şi cooperării dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova”, care a avut loc la Rostov-pe-Don, le-a oferit participanților posibilitatea de a discuta detaliat direcțiile de perspectivă și problemele stringente privind dezvoltarea durabilă în domeniu, în vederea încurajării activității de antreprenoriat, creării condițiilor favorabile pentru creșterea progresivă a investițiilor, transferului de tehnologii în sectorul agricol, a serviciilor de însoțire a businessului, creșterea competitivității produselor agricole.


Scopul ședinței a fost depistarea și dezbaterea în complex a problemelor cheie privind dezvoltarea complexelor agroindustriale din Rusia și Moldova, stabilirea direcțiilor prioritare de sprijin și dezvoltare a CAI pentru asigurarea unei dezvoltări progresive a economiilor naționale, inclusiv în baza sporirii bruște a nivelului de cooperare între reprezentanții businessului din ambele țări, intensificarea cooperării bilaterale în domeniul elaborării și realizării proiectelor comune prioritare, orientate spre majorarea schimbului de mărfuri și a cooperării de producție între antreprenorii ruși și moldoveni.

Agenda zilei a ședinței extinse în deplasare a Consiliului de afaceri ruso-moldovenesc a inclus o sesiune a întrevederilor de afaceri bilaterale (B2B – Business to Business) și vizitarea companiilor fruntașe din sectorul agroindustrial din regiunea Rostov, în special a Companiei „Rostselmaș” etc.

La eveniment au participat cinci companii din Moldova (Grisan-Hamb S.A, Hidroinpex S.A, ADV Services SRL, ATC- Agrotehcomerț S.A, Agromașina S.A), reprezentanții CCI de la Rostov-pe-Don, reprezentanți ai Guvernului, ambasadelor, precum și agenți economici din regiunile Kursk, Voronej etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?