X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Avocații lui Chirtoacă vor dreptate la CEDO

25 sep. 2017,, 16:38   Capitala
3151 1

Primarul capitalei suspendat din funcție, Dorin Chirtoacă, rămîne în arest la domiciliu.

Curtea de Apel a respins recursul avocaților prin care aceștia cer eliberarea din arest a edilului acuzat de corupere pasivă, notează NOI.md.

În cadrul ședinței de astăzi, procurorii au adus în instanță materialele care demonstrează vinovăția lui Chirtoacă. Potrivit lor, respingerea recursului de către judecători este o acțiune legală și întemeiată.

Totodată, pe 27 septembrie, în instanța de judecată aceștia urmează să prezinte și lista martorilor care vor fi audiați în dosarul primarului.

Pe de altă parte, avocații edilului susțin că astăzi încă o dată s-a demonstrat că legea nu există.


„Instanța avea obligația imperativă de a-l elibera pe Dorin Chirtoacă. Instanța de judecată a pronunțat o hotărîre care nicidecum nu o putem aprecia ca fiind una legală. Astfel, vom merge la CEDO pentru a cere dreptate”, a declarant avocata primarului, Tatiana Iovu.

Poziția avocatului este susținută și de Dorin Chirtoacă, care afirmă că decizia Curții de Apel este una total ilegală.

„Instanța a mers conștient la încălcarea legii. De fapt, se dorește acoperirea ilegalităților comise de la 25 mai încoace”, a menționat Chirtoacă.

Reamintim că Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă.

Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat și susține că dosarul său este unul politic.

În altă ordine de idei, edilul suspendat sus'ine că decizia Curții Constituționale privind suspendarea sa din funcție este stranie, fiindcă trebuia și dînsul să asiste la ședința ca să-și expună argumentele. El a acuzat faptul că magistrații Curții de Apel au preluat textul solicitării sale la CC, și-au pus semnăturile, iar Înalta Curte a dat curs examinării acesteia.

În opinia lui Chirtoacă, CC ar trebui să reexamineze această chestiune și să invite ambele părți să-și expună argumentele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?