X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Chirtoacă

22 sep. 2017,, 13:20   Capitala
4320 0

Dorin Chirtoacă rămîne suspendat din funcția de primar al capitalei, în condițiile în care Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de avocatul lui, notează NOI.md.

Curtea a argumentat că, în cazul săvîrșirii unei infracțiuni, primarul poate fi suspendat din funcție pînă la soluționarea definitivă a cauzei de către instanța de judecată. Curtea a mai constatat că suspendarea din funcție este un mecanism uzual prevăzut de sistemele de drept europene. Potrivit CCM, o analiză a statutului alesului local arată că suspendarea mandatului primarului este reglementată de legislația statelor europene.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai. El este acuzat că i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei Nistor Grozavu să implementeze proiectul parcărilor cu plată şi să semneze contractul cu o firmă austriacă fără avizul Consiliului municipal. Chirtoacă ar fi urmat să primească 13 la sută din banii prevăzuţi pentru realizarea proiectului. El mai figurează paralel într-un alt dosar, fiind acuzat de punerea în aplicare a unei scheme ilegale de utilizare a mijloacelor bugetare, care, potrivit oamenilor legii, a cauzat prejudicii 66 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?