X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Socialiştii insistă pe demiterea şefului Direcţiei sănătate

25 sep. 2017,, 16:20   Politică
2711 0

Consilierii municipali din partea Partidului Socialiştilor îl îndeamnă pe viceprimarul Chişinăului, Nistor Grozavu, să iniţieze procedura de demitere a şefului Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu.


Consilierul Dinarii Cojocaru a amintit luni, în cadrul unui briefing de presă, că "încă în martie 2016 Consiliul municipal Chișinău (CMC) a votat pentru demiterea lui Moldovanu, deoarece de numele lui sînt legate "numeroase cheltuieli şi scheme de corupţie".

Potrivit lui, "din cauza lui Moldovanu, lucrările de reparaţie la spitale sînt tergiversate mereu, iar instituţiile medicale nu primesc echipamente noi".

Consilierul Eugenia Ceban a amintit că "Partidul Socialiştilor a pregătit un proiect în vederea majorării salariilor pentru personalul tehnic din grădiniţe. Pentru aceasta se propune alocarea sumei de 1,9 milioane de lei din bugetul municipal. Această chestiune a fost deja inclusă în ordinea de zi a următoarei şedinţe a CMC".

Consilierul Alexandr Odniţov a menţionat că, "din cauza politicii fiscale problematice şi a dării în locaţiune a terenurilor de pămînt, bugetul municipal pierde sume enorme de bani. De exemplu, agentul economic care a privatizat un teren cu suprafaţa de 5,7 ha în apropiere de aeroport a fost obligat să achite primăriei 7 mil. lei, însă nu a făcut-o pînă acum".

Potrivit lui, "asemenea pierderi financiare prejudiciază serios dezvoltarea proiectelor sociale concepute să îmbunătăţească viaţa locuitorilor capitalei".

"Pentru soluţionarea acestei probleme, trebuie să majorăm preţurile normative la darea în chirie a terenurilor, fapt ce va completa semnificativ bugetul municipal", consideră el.

Mihai Moldovanu este medic de profesie. În anii 2009-2010 a fost deputat în Parlament pe listele Partidului Liberal, al cărui vicepreşedinte este. În 2011-2013 a ocupat funcţia de vicepremier al RM, apoi a fost demis din funcţie, fiind suspectat de corupţie. Cu toate acestea, prim-vicepreşedintele PL, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, l-a angajat imediat la Primărie, încredinţîndu-i conducerea Direcţiei sănătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?