Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Cai putere şi multă adrenalină în PMAN

23 sep. 2017,, 13:15   Capitala
2641 0

Zgomot de motoare, cai putere şi multă adrenalină.

De toate acestea au parte amatorii de senzaţii tari, care participă astăzi la cursa de automobile "Lassa Tyres Super Cup", care se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

"Cel mai important este sistemul de frînare. Trebuie să fie bun şi sigur. Sunt necesare nişte modificări la amortizoarele, roţi. Bineînțeles, trebuie schimbat motorul, dar şi cutia de viteze", a spus pilotul Evghenii Baranov.

Principalul adversar al piloților este timpul. Sarcina lor a fost să ajungă primii la porţiunea de drum marcată de conuri.

Menţinerea pe carosabil a vehiculului cu o asemenea viteză este o sarcină deloc simplă.

"Important este să intri prin porţile acelea cît mai precis. Sunt o mulţime de nuanţe, care trebuie avute în vedere: unde să accelerezi, unde să încetineşti. Trebuie să ţii minte tot traseul, să nimereşti prin poartă, să nu dai jos nici un con: pentru fiecare se adaugă trei secunde la rezultatul obţinut", a spus pilotul Petru Bolea.

În competiţie s-au înscris 23 de piloţi. Alţi opt sportivi i-au distrat pe spectatori cu drifturi spectaculoase.

"Sunt diverse procedee. Cel mai simplu este cu frîna de parcare. Porneşti, accelerezi şi, cel mai important, să ai curaj. Foarte mult depinde de viteza cu care te deplasezi şi să tragi la timp frîna de mînă", a declarat pilotul Vladimir Codreanu.

Nu toţi însă au reuşit să ducă misiunea la bun sfîrşit.


Unul din automobile a ajuns în gardul de protecţie în spatele căruia se afla publicul. Din fericire, nimeni nu a a avut de suferit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?