X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Aleea Diagon din „Harry Potter”, accesibilă acum pe Google Maps

7 iul. 2013,, 10:30   Ştiinţă şi IT
3362 1
Foto : filmpro.ru
Google Maps ‒ serviciul, care permite practic de oriunde din lume să fie văzut ceea ce se află în orice altă parte a lumii, are acum o opţiune în plus. Fanii „Harry Potter” pot „vizita” acum Aleea Diagon, de pe care începe drumul tuturor tinerilor vrăjitori de la Hogwarts. Pavilionul cu strada inexistentă se află într-un parc tematic de distracţii, dedicat seriei de filme despre Harry Potter.

În anul 2012, la Londra a fost deschis parcul tematic de distracţii „Lumea magică a lui Harry Potter” pe lîngă studioul Warner Bros. Aici, în pavilioane speciale, au fost adunate decoraţii, recuzită și costume. Tot aici poate fi văzută Aleea Diagon ‒ strada unde Harry Potter, care mergea la şcoala de magie, a fost ales de bagheta lui magică, tot aici se află Banca vrăjitorilor „Gringotts” și magazinul gemenilor Weasley. Conform subiectului peliculei, această stradă se află la Londra, dar pe ea pot ajunge doar vrăjitorii.

Recent, serviciul Google Maps Street View a oferit locuitorilor şi oaspeţilor Londrei nu numai posibilitatea de a vizita platourile de filmare ale peliculei: acum, fiecare doritor din orice colţişor al lumii poate „ajunge” pe Aleea Diagon, în studioul unde au avut loc filmările scenelor acţiunea cărora se desfăşoară pe această stradă. Google Maps a făcut posibilă şi accesarea vederii panoramice a pavilionului, care aparţine Warner Bros.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?