X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

IFC va acorda sprijin sectorului agrar din Moldova

19 sep. 2017,, 17:30   Economie
2785 0

Republica Moldova va obține de la Corporația Financiară Internațională (IFC) asistență în valoare de 3,2 milioane de dolari pentru îmbunătățirea climatului de afaceri în ramura agricolă.

În acest sens Guvernul a aprobat ratificarea unui Acord privind consultările între țara noastră și IFC.

În conformitate cu Acord, Corporația Financiară Internațională care face parte din grupul Băncii Mondiale va oferi Moldovei consultări pe marginea celor trei direcții prioritare și anume: îmbunătățirea mediului de afaceri, extinderea accesului pe piețe cu accent pe sectorul agroindustrial, sporirea nivelului de protecție a investițiilor.

Astfel, sprijinul acordat se va concentra pe perfecționarea bazei administrative și instituționale, analiza și revizuirea cadrului legislativ și normativ, acordarea asistenței în procesul de elaborare a documentelor pentru politici și strategii de dezvoltare.

Potrivit Acordului, Corporația Financiară Internațională va oferi țării noastre asistență tehnică în valoare de 3,2 milioane de dolari, aportul Guvernului va constitui 160 de mii de dolari, iar cel al Ministerului Economiei și Infrastructurii – 100 de mii de dolari.

Moldova a devenit membru al Corporației Financiare Internaționale la 10 martie 1995.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?