Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cea mai bogată femeie din lume i-a ofensat pe cei săraci

14 sep. 2017,, 22:30   Externe
2708 0

Una dintre cele mai controversate declaraţii făcute despre oamenii săraci i-a aparţinut Ginei Rinehart, femeia care are o avere de 15,6 miliarde de dolari.

În 2012, cuvintele australiancei despre sărăcie au făcut înconjurul lumii: „Dacă eşti gelos pe cei care au mai mulţi bani, nu trebuie să stai şi să te plîngi. Găseşte o soluţie ca să cîştigi şi tu mai mulţi bani – nu mai pierde timp cu băutura sau ieşirile în oraş; mai bine foloseşte timpul muncind.”

„Deveniți unul dintre acei indivizi care muncesc dur, investesc și construiesc, și în același timp creează locuri de muncă pentru alții”, a continuat Rinehart, potrivit telegraph.co.uk.

Nici ministrul de fiinanțe de pe atunci nu a primit bine ce a spus Gina Rinehart: „Astfel de comentarii reprezintă o insultă la adresa milioanelor de australieni care trag de ei zi de zi, încercînd să cîştige bani pentru mîncarea copiilor”.

Tatăl Ginei a fost Lang Hancock, cel care a descoperit unul dintre cele mai mari zăcăminte din lume, în anii 1950, atunci cînd exportul de fier era interzis în Australia deoarece se credea că este o resursă care se va termina repede.


Rinehart a moştenit o avere de peste 30 de miliarde de dolari, devenind peste noapte una dintre cele mai bogate femei din lume. Australianca se află în anul 2017 pe locul 69 în topul miliardarilor realizat de revista americană Forbes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?