Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Moldovenii deținători ai cetățeniei române vor obține mai ușor certificatele de naștere

3 iul. 2013,, 12:13   Societate
6807 2
Foto: cetatenie-romana.info
Din 2 iulie curent, persoanele care și-au redobîndit cetățenia româna vor putea să-și transcrie certificatele de naștere nu doar la București, dar și la Iași, Galați, Cluj Napoca, Suceava și Timișoara, transmite NOI.md cu referire la cetățenie-primesc.eu.

Redobîndirea cetățeniei române presupune, în mod firesc, transcrierea actelor de stare civilă: certificatul de naștere și, după caz, certificatul de căsătorie și certificatul de naștere al copilului minor. Acest lucru era foarte dificil pentru cei care trebuiau să transcrie actele doar la București, de această stare de lucruri profitînd mulți escroci, care făceau afaceri dubioase prin metode ilegale de perfectare a actelor.

Astfel, conform noilor modificări, cei care au depus actele de cetățenie la birourile teritoriale din România ale Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) vor putea depune actele de stare civilă pentru transcriere în aceeași localitate. Asta cu aprobarea primarilor municipiilor reședințe de județ și cu avizul prealabil al serviciilor publice județene de evidență a persoanelor.

În același timp, chiar dacă noii cetățeni români au depus jurămîntul de credință față de România la misiunile diplomatice din străinătate, însă au depus cererea de redobîndire a cetățeniei române la birourile teritoriale ale (ANC), ei vor putea depune actele de stare civilă pentru transcriere în aceeași localitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?