Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

CC a declarat constituţională transferarea judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiţie în alte instanţe

3 iul. 2013,, 12:02   Politică
3129 1
Foto : nconstcourt.md
Curtea Constituţională (CC) a declarat drept constituţionale amendamentele legislative aprobate de Parlament, care permit transferarea judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) în alte instanţe judecătoreşti fără acordul acestora. Potrivit Agenţiei "Infotag", decizia a fost pronunţată de plenul CC după ce a fost examinată sesizarea depusă de către un grup de deputaţi comunişti.

Autorii sesizării consideră că "autorităţile au încălcat principiul independenţei judecătorilor", iar faptul că magistraţii pot fi transferaţi în alte instanţe "este un instrument de presiune asupra lor".

CC a decis că amendamentele aprobate corespund legislaţiei în vigoare şi nu contravin Constituţiei. CC va publica mai tîrziu partea motivantă a deciziei. Potrivit legii, transferul judecătorilor de la instanţa supremă la instanţele ierarhic inferioare are loc conform criteriilor aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii, cu păstrarea salariului pînă la atingerea plafonului de vîrsta şi cu menţinerea garanţiilor sociale stabilite anterior.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?