X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 505

CSP a dat acceptul la suspendarea din funcție a unui procuror

12 sep. 2017,, 12:19   Societate
3622 0

Consiliul Superior al Procurorilor a admis demersul procurorului General, Eduard Harunjen și a eliberat acordul în vederea suspendării din funcţie a procurorului în procuraturade circumscripție Chișinău, Cojocaru Tudor, transmite NOI.md

Potrivit demersului, la data de 10.07.2017 Procurorul General a pornit urmărirea penală în baza elementelor infracţiunii prevăzute de art.326 alin.(2) lit.b) Cod penal, pe faptul traficului de influență săvîrșit de către procurorul Cojocaru Tudor.

În motivarea demersului s-a menționat că, infracțiunea se prezumă a fi săvârșită cu folosirea situației de serviciu, motiv pentru care, aflarea acestuia în continuare în funcția de procuror ar putea împiedica desfășurarea în condiții optime a urmăririi penale, inclusiv buna administrare a probelor în vederea stabilirii adevărului.

Mai mult ca atît, la moment, în privința învinuitului Tudor Cojocaru este aplicată măsura preventivă - arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Potrivit, Consiliului Superior al Procurorilor suspendarea din funcție este o măsură necesară pentru desfășurarea procesului penal și o măsură de protejare a intereselor instituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?