Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

În sudul Moldovei au apărut indicatoare rutiere în limba găgăuză (FOTO)

11 sep. 2017,, 18:20   Societate
4285 2

Autonomia Găgăuză instalează indicatoare rutiere în limba găgăuză cu numele orașelor și satelor din regiune.

Informația a fost comunicată portalului de știri gagauzinfo.md de către șeful Direcției generale construcții și infrastructură a autonomiei, Vladimir Panfilov.

Potrivit lui, autoritățile regionale au planificat să pună în aplicare acest proiect încă anul trecut și au contat pe finanțarea din Fondul rutier republican. Dar cînd a devenit clar că autoritățile centrale nu sînt interesate în acest lucru, s-a decis să fie găsite mijloace în bugetul regional.

În total, au fost alocați 380 de mii de lei pentru producerea și instalarea a 196 de indicatoare în 26 de localități. Contractorul care a efectuat lucrările a fost stabilit prin licitație.


„Am instalat deja noi indicatoare rutiere în Comrat și în alte sate din raionul Comrat. Cred că pînă la sfîrșitul lunii septembrie noi indicatoare în limba găgăuză vor apărea în toate orașele și satele din autonomie”, a promis Vladimir Panfilov.

Anterior, cu sprijinul financiar al Agenției Turce de Colaborare şi Coordonare (TİKA), au fost instalate firme pe fațadele instituțiilor de stat ale autonomiei în trei limbi – moldovenească, găgăuză și rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?