X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Percheziții la o agenție imobiliară. Detalii din culisele afacerii de milioane

7 sep. 2017,, 14:58   Societate
5572 3

Noi descinderi în casele şi în birourile mai multor persoane, bănuite în dosarul evaziunilor fiscale la Pro Imobil.

Procurorii pentru combaterea crimelor organizate şi cauze speciale au descins, în această dimineaţă, în mai multe apartamente şi birouri.

Potrivit anchetatorilor, operaţiunea are loc după ce au fost audiaţi peste 30 de agenţi imobiliari, care au oferit mai multe detalii despre schema frauduloasă.

"În cadrul repsectivelor percheziţii au fost depistate înscrisuride ciorne, înscrisuri electronice, calculatoare, suporturi de memorie care urmează a fi examinate şi urmează a ne determina asupra prejudiciului real cauzat", a declarat procurorul PCCOCS, Nicolai Dumbrăveanu.

Procurorii învinuiesc administraţia companiei Pro Imobil că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste cinci milioane de lei.

Mai exact, infracţiunile au fost comise în perioada anilor 2015-2017. O parte din tranzacţiile cu bunuri imobiliare ar fi fost înregistrate pe numele agenţilor de vînzări şi ulterior – înstrăinate.


De asemenea, agenţii de vînzări munceau şi primeau salarii la negru.

În urna descinderilor, două persoane din conducerea Pro Imobil au fost reţinute, iar acum se află în arest, iar directorul companiei a fugit din ţară şi este în căutare.

Potrivit deschide.md, Vladislav Musteață a plecat din peste hotare acum patru luni și nu s-a mai întors.

Totodată, antena3 scrie că acesta este asociat într-o firmă imobiliară din București.

Compania ar fi fost înregistrată în ţara vecină în data de 30 august 2017, adică peste două zile după primele percheziţii, efectuate la sediul din Chişinău.
Într-un comunicat remis presei, administrația companiei Pro Imobil a negat acuzaţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?