Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Selecționata Moldovei la haltere poate fi eliminată de la Cupa Mondială 2017

7 sep. 2017,, 14:03   Sport
3730 0

Selecționatele: Moldovei, Rusiei, Azerbaidjanului, Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Chinei, Turciei și Ucrainei la atletica grea vor fi suspendate de la participarea la Cupa Mondială 2017, din cauza numeroaselor încălcări de dopaj la Jocurile Olimpice, comunică „Kommersant”, citînd insidethegames.biz.

Pentru a lua o decizia finală va fi formată o comisie alcătuită din trei persoane, din aceasta vor face parte: președintele Federației de Atletică grea a Germaniei, Christian Baumgartner, vicepreședintele Federației Internaționale de Haltere (IWF) Jose Kinos și membrul Consiliului Executiv al organizației Mike Irini. Ei vor trebui să pregătească raportul de totalizare și să anunțe decizia la ședința extraordinară a Consiliului Executiv al IWF, care va avea loc de pe 30 septembrie pînă pe 1 octombrie, la Budapesta.

Potrivit informațiilor precizate de insidethegames.biz, perioada maximă de descalificare va fi de un an, dar poate fi redusă în cazul semnării documentelor IWF care stabilesc "condiții stricte și concrete" pentru atenuarea pedepsei.

Insidethegames.biz adaugă că halterofilii americani nu au cîștigat nicio medalie la Campionatele Mondiale din anul 1997. Astfel, în cazul eliminării a nouă selecționate, considerate lideri la atletica grea, perspectivele sportivilor din Statele Unite ale Americii de a cîștiga pot crește. Campionatele Mondiale de Haltere vor avea loc în perioada 28 noiembrie - 5 decembrie, în orașul californian Anaheim.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?