X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cu 20% mai puțin timp la frontieră (FOTO)

6 sep. 2017,, 11:12   Societate
2302 1

Un nou punct de trecere a frontierei de stat, care va fi operat în comun, va fi construit, cu sprijinul Uniunii Europene, în satul Palanca, situat la frontiera de sud-est a Republicii Moldova, la aprox. 150 kilometri de Chișinău.

Punctul de trecere a frontierei Palanca este conceput astfel încît să fie confortabil pentru persoanele care călătoresc atît în scopuri personale, cît și de afaceri, precum și pentru angajații Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și Ucrainei. Se estimează că timpul necesar de trecere prin acest punct vamal se va micșora cu 20%.

Iată cum va arăta intrarea - ieșirea pe teritoriul punctului de trecere, din partea Republicii Moldova.

MAI MULȚI VIZITATORI, MAI MULT CONFORT

Dacă pînă acum aproximativ 600.000 de persoane traversau frontiera de stat prin punctul Palanca, acum, datorită noii construcții, numărul acestora se va dubla, ajungînd la 1,2 milioane de persoane anual, potrivit estimărilor. Numărul vehiculelor se va cifra la 570.000 anual, de două ori mai mult decît în prezent.


Toate acestea vor fi posibile datorită punctului de trecere a frontierei care va fi construit, asta fiindcă el va fi modern și va ține cont de principiile designului centrat pe utilizator - ajustat la necesitățile fiecăruia: călătorilor, familiilor, persoanelor cu dizabilități, solicitanților de azil, antreprenorilor, brokerilor și nu în cele din urmă - polițiștilor de frontieră și vameșilor.

ACCESIBIL PENTRU TOȚI

La traversarea frontierei de stat, persoanele vor fi întîmpinate de un post de control, de unde vor fi ghidați pe toată durata procedurilor.

Vizitatorii vor avea acces la blocuri sanitare, care vor fi adaptate și pentru utilizatorii de scaune cu rotile. Toate persoanele care vor traversa frontiera moldo-ucraineană prin punctul de trecere Palanca vor avea acces la servicii bancare.

FIE PE JOS SAU CU MAȘINA, EȘTI BINEVENIT

Va fi construit un post de control pietonal, pentru cei care traversează frontiera de stat pe jos sau pe biciclete.

Trecerea frontierei de stat cu vehiculele va fi la rîndul său mai plăcută, datorită unui pavaj nou nouț pe o suprafață de 16.600 m².

Vedeți mai jos cum va arăta postul de control a autoturismelor, precum și boxa de control aprofundat al autovehiculelor, de la mașini la autobuze și camioane.

VĂMUIREA - MAI RAPIDĂ

Iată cum va arăta postul de control al camioanelor. El va putea deservi 2 autocamioane simultan și va fi dotat cu un cîntar pentru verificarea încărcăturilor. Datorită acestui echipament modern, numărul vehiculelor procesate se va dubla, de la 150 la 300.

Antreprenorii vor avea posibilitatea să acceseze servicii de brokering, amplasate pe teritoriul punctului de trecere a frontierei.

CONDIȚII MAI BUNE PENTRU MUNCĂ

Vedeți mai jos cum va arăta blocul administrativ, ceea ce explică de ce angajații vor munci cu plăcere. În blocul administrativ modern, aceștia vor beneficia de camere de odihnă, garderobă, puncte sanitare, cabine de duș, cantină, o sală de conferințe, etc.

Angajații vor avea acces la mai mult de 30 de încăperi diverse pentru exercitarea funcțiilor, inclusiv spații pentru dispecerat, încăpere pentru păstrarea și curățirea armelor, sală pentru echipament IT, izolator, încăperi tehnice, arhivă, bloc sanitar, spații pentru verificarea vizelor, cameră pentru obiecte confiscate, încăperi pentru control.

CONDIȚII MAI BUNE, BENEFICII MAI MULTE

Punctul nou construit la Palanca va corespunde tuturor bunelor practici europene pentru un punct de trecere a frontierei operat în comun. Acesta va asigura un flux de pasageri mai sigur și mai rapid, precum și va contribui la facilitarea comerțului, datorită condițiilor îmbunătățite pentru traficul transfrontalier de mărfuri.

Se estimează că lucrările de construcție a noului punct de trecere a frontierei de stat se vor finaliza la sfîrșitul anului 2018.

Suprafața totală a terenului destinat acestui punct de trecere va fi de 2,6 hectare. Zona verde va fi amenajată pe o suprafață de 6,685 m2.

Bugetul pentru construcția punctului de trecere a frontierei de stat Palanca, operat în comun pe teritoriul Republicii Moldova, se cifrează la 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sînt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 mln euro – de Guvernul Republicii Moldova. Proiectul este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?