X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Vasile Tarlev l-a „impus” pe O. Calmîc să bată în retragere

29 iun. 2013,, 05:16   Societate
6145 5
Foto: timpul.md
Semnarea Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător cu UE poate fi o decizie prematură, iar politicienii care sînt acum la putere trebuie să țină minte că "noi, ca oameni sîntem temporar pe acest pămînt, iar în funcții și mai puțin". Această opinie a fost exprimată de către fostul prim-ministru Vasile Tarlev în cadrul unei mese rotunde internaționale "Procesele de integrare moderne: experiență și perspective", relatează „Novii Reghion”.

La început Tarlev a povestit că românii din Italia se dau drept moldoveni, deoarece poporul moldovenesc are o reputație de oameni cinstiți și harnici.

- Știți cum se verifică cine este de fapt moldovean? Li se cere să spună cîteva cuvinte în limba rusă, - a spus Tarlev, provocînd ovații în sală.

Apoi, V. Tarlev a concluzionat că ar trebui să se țină minte întotdeauna că "astăzi ești vice-ministru, iar mîine un nimeni". În sală au răsunat hohote de rîs, iar Tarlev s-a grăbit să spună că nu s-a referit la vice-ministrul Economiei Octavian Calmîc.

Dar era prea tîrziu, acesta s-a grăbit să părăsească sala.

Amintind despre importanța deciziei care se adoptă Tarlev a împărtășit experiența sa de studiere a proceselor de integrare în timpul călătoriilor în țările Uniunii Europene și a Uniunii Eurasiatice.

El a menționat că în cadrul unei mese rotunde la Kiev unul dintre participanți, ca răspuns la discursul cu privire la perspectivele semnării unui acord de comerț liber și cuprinzător, s-a ridicat și a vorbit despre aspectul real al textului acordului, în care volumul exporturilor din Ucraina va fi supus unor cote rigide și va alcătui pentru zahăr 20 000 tone, iar pentru ouă 1 000 de tone, ceea ce nu va influența radical situația economică a Ucrainei, în timp ce Ucraina trebuie să-și deschidă piața pentru produsele europene ieftine și subvenționate.

Vasile Tarlev a declarat despre îngrijorarea sa legată de textul acordului pentru Moldova, deoarece acolo sînt posibile prevederi similare, care ar putea afecta negativ economia Republicii Moldova.

Amintim că, textul acordului este disponibil doar pentru un grup restrîns de persoane. El nu a fost prezentat publicului larg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?