Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Conducerea Partidului Naţional Român susţine că Ministerul Justiţiei a contribuit la preluarea formaţiunii

28 iun. 2013,, 15:53   Politică
3233 0
Foto: press.try.md
Conducerea Partidului Naţional Român (PNR) îşi exprimă indignarea în legătură cu faptul că Ministerul Justiţiei a înregistrat noul statut, noua denumire a formaţiunii Noua Opţiune Istorică (NOI) şi noul preşedinte al partidului, Victor Alexeev, cu mai multe abateri de la legislaţie.

Potrivit Agenţiei "Infotag", preşedintele interimar al PNR, Constantin Mitache, a menţionat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, potrivit legislaţiei, preşedintele, statutul şi denumirea partidului pot fi schimbate la congresul formaţiunii, la care participă cel puţin 200 de persoane.

"În acest caz însă, la Congres au participat circa 40 de persoane, care nici nu erau membri ai formaţiunii, fapt care reprezintă o gravă încălcare a legislaţiei. Mai mult decît atît, la Congres nu a participat vechea conducere a formaţiunii. Ne-am adresat tuturor organelor de drept şi doar ministerul de interne a reacţionat, intentînd un dosar penal pe acest caz", a spus Mitache.

Preşedintele interimar al formaţiunii susţine că la realizarea schemei de preluare a partidului şi-a adus contribuţia prim-vicepreşedintele interimar al partidului, Valeriu Ciubotaru, care în ianuarie 2013, i-a solicitat ştampila şi toate documentele formaţiunii, sub pretextul că vrea să încheie un contract de arendă.

"Ulterior, acesta a refuzat să-mi restituie actele, pe motiv că le-a uitat în România. La cîteva luni, Ciubotaru şi Alexeev au organizat Congresul şi au înregistrat modificările la Ministerul Justiţiei", a spus acesta, care consideră modificările ilegale.

Mitache susţine că va acţiona în judecată Ministerul Justiţiei şi noul conducător al formaţiunii pentru faptul că împreună au preluat partidul.

"Cînd i-am solicitat lui Victor Alexeev să-mi restituie documentele, acesta a declarat că "prea mult a investit pentru ca acum să-mi dea actele", fără să precizeze ce a avut în vedere cînd a spus că a investit", a precizat Mitache.

Chiar şi aşa, Constantin Mitache susţine că este dispus să ajungă la un compromis cu Victor Alexeev, dacă acesta va recunoaşte că a greşit şi îi va restitui actele.

"Partidul Naţional Român a fost întotdeauna un partid de dreapta, anticomunist, care a optat şi optează şi în continuare pentru unirea R.Moldova cu România. Noua formaţiune însă s-a declarat de stînga. Victor Alexeev, fiind şi preşedintele PSD România în R.Moldova, este un comunist. Noi nu vom permite să fim folosiţi. Ori face judecata statul, ori facem judecata noi", a spus Constantin Mitache.

Victor Alexeev a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că la Ministerul Justiţiei a fost înregistrat un nou partid, care este succesorul de drept al Partidului Naţional Român. Noua formaţiune îşi propune să scoată Moldova din CSI şi să o integreze în UE şi NATO.



0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?