Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Imagini cu Kim Jong-un mulțumit, în presa nord-coreeană (FOTO)

30 aug. 2017,, 22:00   Externe
3198 0

Ziarul „Rodong Sinmun” din Coreea de Nord a publicat pe site-ul său cîteva fotografii cu liderul RPDC Kim Jong-un, în care el supraveghează lansarea unei rachete balistice.

În imagini liderul nord-coreean pozează pe fundalul unei rachete lansate. Împreună cu el acțiunea a fost urmărită de către reprezentanții cercurilor militare ale statului.

Anterior, miercuri, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat recentele teste de rachete ale RPDC și le-a declarat drept o amenințare pentru toate țările lumii. În documentul aprobat prin consens Consiliul de Securitate a condamnat lansarea rachetei balistice care a avut loc în noaptea spre marți, precum și numeroasele lansări de rachete efectuate pe 25 august.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a calificat lansarea ultimei rachete a Coreii de Nord drept un „preludiu” la atacul Phenianului asupra insulei americane Guam, situate în Oceanul Pacific. De asemenea, autoritățile RPDC au confirmat că au testat în ajun o rachetă balistică de rază medie „Hwaseong-12”. La lansare a fost prezint însuși Kim Jong-un.

În noaptea spre marți RPDC a lansat o rachetă, care a zburat deasupra teritoriului Japoniei și a căzut la 1180 kilometri de la insula Hokkaido. Distanta de zbor totală a constituit 2,7 mii de kilometri.


Pentru prima dată racheta nord-coreeană a zburat deasupra Japoniei din 2009, cînd RPDC a lansat un satelit cu o rachetă „Taepodong-2“.

La 5 august Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care înăsprește sancțiunile împotriva RPDC. Propunerea de a introduce noi restricții împotriva Coreei de Nord a fost lansată de către Statele Unite. Washingtonul a calificat acest lucru drept un răspuns la lansările de rachete balistice intercontinentale de către Phenian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?