X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

China a oferit un lot de tehnică pentru armata Naţională a Moldovei

29 aug. 2017,, 13:50   Societate
2804 1

Guvernul Chinei a oferit în calitate de asistenţă nerambursabilă un lot de tehnică pentru Armata Naţională a Moldovei.


Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, a spus marţi, la ceremonia de transmitere a donaţiei, că Armata a primit nouă microbuze, trei ambulanţe, patru vehicule de tip frigider şi zece generatoare electrice în valoare totală de 8 mil. yuani ($1,2 mil.). donaţia a fost făcută în baza unui acord încheiat în octombrie 2016 de ministerele apărării ale celor două ţări.

Viceministrul a menţionat că Republica Moldova şi Republica Populară Chineză colaborează în domeniul militar deja de 15 ani.

"China oferă ofiţerilor moldoveni şi burse de studii în instituţiile sale militare, ceea ce sporeşte considerabil calitatea pregătirii cadrelor Armatei Naţionale. În aceşti ani, ţările noastre au reuşit să creeze şi să dezvolte relaţii productive, care vor continua şi pe viitor", a subliniat el.

Ambasadorul Chinei în RM, Zhang Yinghong, şi-a exprimat speranţa că "armata Moldovei va fi reformată cu succes, iar rolul republicii pe arena internaţională va creşte".

"În cei 26 de ani de independenţă a RM, statele noastre au reuşit să dezvolte relaţii nu doar în domeniul militar, dar şi în domeniul politic, economic şi umanitar. O asemenea cooperare este pentru binele popoarelor noastre", a subliniat diplomatul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?