X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Rezultate șocante: 42% din absolvenți au picat BAC-ul

27 iun. 2013,, 11:35   Societate
10483 10
Foto: edu.md
Rata de promovabilitate a examenelor de bacalaureat din acest an este de 58%, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut, după prima sesiune, aceasta era de 89%. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, care susține că circa 42% din elevi au luat note negative. Sursa citată a comunicat că media generală a examenelor este 7. În acest an, doar 4 elevi au nota 10 pe linie.

Disciplinele cu cele mai slabe rezultate sînt matematica și fizica.

Maia Sandu, ministrul Educației, a declarat: ”Știm că aceste examene nu au fost ușoare și schimbările introduse de noi au generat anxietate. Rezultatele de astăzi descoperă o situație gravă din învățămînt: calitatea profesorilor pe care îi avem, curriculum școlar etc.”

”În sfîrșit, avem un tablou real. Putem vedea chiar și geografic, și pe discipline unde avem rezultate bune și unde încă nu”, a adăugat viceministrul Igor Grosu.

Ministerul a lansat recent un sait pe care elevii să-și poată vedea lucrările verificate, însă acesta s-a blocat. ”Remediem situația. La ora 10.00 aveam peste 10.000 de vizitatori. E posibil să mai dăm o zi pentru contestare. Interesul nostru nu este să incităm spiritele”, a explicat Grosu.

Potrivit ministerului, cel mai corupt centru de bacalaureat este cel din Lipcani, Briceni. Acolo s-au descoperit 30 de cazuri de fraudă, absolvenții copiind direct de pe fițuici.

Amintim că peste 27.000 de elevi au susținut în acest an bacalaureatul. Profesorii au verificat peste 107.000 de teste individuale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?