Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Trump l-a graţiat pe un fost şerif care "vîna" imigranți ilegali

26 aug. 2017,, 20:07   Externe
2741 0

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a graţiat pe fostul şerif Joe Arpaio, un fost aliat condamnat pentru ignorarea unui ordin judiciar, înainte de aflarea sentinţei acestuia, o măsură care va atrage noi critici la adresa liderului de la Casa Albă, relatează Associated Press şi Washington Post.

Casa Albă a argumentat că Joe Arpaio, care a fost şerif timp de 24 de ani în oraşul Phonix (statul Arizona), este un "candidat demn de graţiere".

"În perioada în care a fost şerif, Joe Arpaio a protejat publicul de mizeria infracţiunilor şi migraţiei ilegale", a motivat Preşedinţia SUA.

Joe Arpaio, în vârstă de 85 de ani, a fost condamnat pentru ignorarea unui ordin judiciar, pentru că nu a ţinut cont de o măsură a justiţiei în sensul opririi patrulelor pentru capturarea imigranţilor. Şeriful a continuat 17 luni patrulele pentru depistarea imigranţilor clandestini.

Verdictul în cazul fostului şerif a fost dat la începutul lunii august, dar sentinţa este programată pe 5 octombrie. Practic, Donald Trump l-a graţiat înainte de a afla sentinţa, care ar putea fi de cel mult şase luni de închisoare. Dat fiind că a fost şerif, are vârsta de 85 de ani şi nu are cazier penal, este puţin probabil ca Arpaio să fie condamnat la detenţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?