Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

O bloggeriță din Franța fascinată de covoarele moldovenești

25 aug. 2017,, 17:12   Societate
8003 1

Julie Hembert este o franțuzoaică care are un blog dedicat decorului interior din 2016. Tînăra a recunoscut că scrie despre obiectele de decor din întreaga lume și cultura altor țări în materie de decor.

Recent, Julie a descoperit covoarele moldovenești și a decis să scrie un material pe blogul ei dedicat acestui obiect de decor, care își are originile în Moldova.

„Am descoperit covoarele moldovenești datorită unui magazin și revistelor de decor. Îmi plac aceste covoare, deoarece acestea sînt bogate în contrast și culori. De asemenea, acestea sînt parte a unei tradiții, care dispare treptat. Am citit istoria acestor covoare unice. O poveste fascinantă și umană. În prezent, posibilitățile producătorilor tradiționali de covoare din Moldova sînt limitate”, a precizat tînăra pe blog.

„Am aflat că aceste covoare au fost făcute de trei persoane simultan. Fabricarea acestor covoare este obositoare, este nevoie de mai mult ajutor. Acestea sînt covoare complexe. Există diferite mașini de țesut pe care le utilizezi în timpul țeserii. Și am aflat că desenele au fost efectuate pe o foaie A4, înainte de a fi replicate pe covoare”, a subliniat Julie.


Tînăra a recunoscut că a descoperit aceste covoare din Moldova într-un magazin. „Rugstory oferă o gamă largă de covoare tradiționale moldovenești. Toate covoarele au fost curățate profesional pentru a păstra culorile luminoase. Uneori, unele covoare sînt restaurate de un restaurator de covoare, astfel încît ele să mai păstrează timp de mulți ani strălucirea de dinainte”, a spus Julie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?