Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

O barză din Ungaria s-a „însurat” cu o moldoveancă

25 aug. 2017,, 10:12   Societate
2350 0

În cadrul Recensămîntului cuiburilor de cocostîrci din Moldova, în localitatea Parcova din raionul Edineţ a fost găsit primul cocostîrc inelat în Ungaria.

Membrii Societăţii pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii (SPPN) au spus că a fost găsit un cuib de cocostîrc cu patru pui. Alături de cuib se afla pasărea adultă, unul dintre părinţii puilor, care avea ataşat la piciorul stîng un inel hexagonal plastic de culoare neagră, pe care era trecut un cod alfa-numeric care indica ţara unde pasărea a fost inelată, Ungaria.

"Ornitologii din Ungaria ne-au declarat că cocostîrcul a fost inelat în luna iunie a anului 2011, în primul an de viaţă. Puiul, împreună cu cei patru fraţi ai săi, au apărut în cuibul situat în localitatea Szeremle, judeţul Bacs-Kiskun. De la data la care a fost inelat, aceasta este prima detectare a cocostîrcului.

Precizare: Inelarea păsărilor este o metodă folosită încă din secolul al XIX-lea, ce are scopul de a urmări traseul pe care îl parcurg păsările sălbatice de-a lungul vieţii şi pentru a afla speranţa de viaţă a acestora. Inelarea reprezintă marcarea păsărilor prin ataşarea în jurul piciorului a unui inel de metal sau de plastic, care conţine un cod alfa-numeric unic, pe baza căruia se poate afla de la centrala ornitologică din ţara în care a fost inelată pasărea date precum: specia, sexul, data şi locul capturării sau persoana care a făcut inelarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?