Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Soția lui Macron irezistibilă chiar și 64 de ani (FOTO)

25 aug. 2017,, 00:30   Externe
3408 2

Presa europeană de joi ilustrează vizita lui Emmanuel Macron în Austria nu cu declarații politice, nu cu acorduri așteptate, mai cu seamă pe tema condițiilor de pe piața muncii europene, ci cu stilul lui Brigitte Macron, soția cu 25 de ani mai în vîrstă a ambițiosului lider francez.

Ținuta lui Brigitte Macron este amănunțit comentată, în termeni elogioși.

Dacă dai căutare pe internet să afli la ce concluzii s-a ajuns în urma întîlnirii de miercuri a lui Emmanuel Macron cu președintele Austriei, îți vor exploda diverse variante ale chipului lui Brigitte Macron și ale rochiei Vuitton (din stînga). Există și variante în care picioarele sale bronzate și descoperite puțin deasupra genunchiului sînt acompaniate de pantofi Gucci. Cu tocuri pînă la cer.

Brigitte Macron este o nonconformistă, care a ridicat sprîncenele tuturor în momentul în care cel mai tînăr președinte al Franței, de la Napoleon încoace, a ajuns în mai la Palatul Elysee. Diferența de vîrstă a plasat-o pe Brigitte Macron în centrul atenției, iar comentariile nu au fost deloc pozitive.

A urmat tăcerea, însă, la patru luni de cînd s-a mutat la Elysee, Madame Macron a schimbat radical opiniile. A ajutat-o stilul ușor auster, dar profund îndrăzneț. Nu poartă decît rochii deasupra genunchiului, jeans slim și tocuri excesiv de înalte. Așadar, imaginea. La acest capitol, trebuie menționat un nume – Louis Vuitton. Căci această casă de modă și designerul ei, Nicolas Ghesquiere, sînt, dacă ni se permite, cîrja pe care se sprijină. În toate aparițiile de marcă ale sale poartă exclusiv rochii și costume Vuitton. Că este ambasadoarea lor, este clar. Că este prietenă cu designerul casei Vuitton, a mărturisit-o recent, într-un interviu pentru revista Elle.


Brigitte Macron a cucerit, așadar, și cele mai pretențioase standarde de stil. De fapt, revistele care se pricep la stil, spun că Madame Macron refuză să-și asume modelul clasic vestimentar al primelor doamne și dorește să transmită despre sine că este puternică, se sprijină pe calitățile sale și își asumă vîrsta. Dar 64 de ani nu sînt ușor de ascuns.

Brigitte Macron vorbește dezinvolt cum la micul dejun, în fiecare zi, le dă întîlnire ridurilor ei…cu prospețimea lui Emmanul Macron, bărbatul care la 39 de ani este asemuit în presa franceză cu Jupiter, cel în care imaginea publică adună, studiat, un discurs în care pomenește de schimbarea la față a Franței și de iubirea vieții lui, Brigitte.

S-au întîlnit cînd el ieșea din adolescență, era la cercul de teatru îndrumat de profesoara Brigitte, în vîrstă de 40 de ani, mamă a trei copii și soția altcuiva. Cum a respins la început relația cu Macron și cum a hotărît că nu-și va rata viața.

Fosta profesoară de artă dramatică, locatară acum la Elysee, și-a definit singură și statutul pe care îl are în ochii publici. Soțul său ceruse o lege prin care să fie decretată Prima Doamnă a Franței, să aibă rol definit și buget clar. După o petiție semnată de peste 300.000 de francezi, Brigitte a ieșit pe scenă și a lămurit multe lucruri. A spus că sună fals pentru ea sintagma Prima Doamnă. Nu este nici prima, nici ultima doamnă, este Brigitte Macron. Își asumă rol concret, social, finanțat din fonduri transparente. Și mai este ceva, este femeia care nu doar că stă în spatele celui mai puternic bărbat al Franței. Este femeia care a închis gura lumii în mai puțin de patru luni. Tăcînd, zîmbind pe tocuri înalte și în ținute îndrăznețe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?