Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Diacov: „Plimbatul” Moldovei pe harta geopolitică este o speculație

23 aug. 2017,, 13:11   Politică
3891 4

Toate speculațiile la tema alegerii geopolitice a Republicii Moldova mai devreme sau mai tîrizu vor înceta, afirmă președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, citat de Noi.md.

În ajunul marcării a 26 de ani de independență, politicianul și-a exprimat regretul că despre problemele și viitorul țării se discută doar în preajma acestei sărbători, pe cînd, interesul și aportul fiecărui cetățean pentru binele statului ar trebui să fie constant, spune el. Democratul a subliniat că Moldova nu poate aștepta la nesfîrșit „cadouri de la cineva”.

„Toate chestiile acestea cu „plimbatul” Moldovei pe harta geopolitică sînt speculații, ele mai devreme sau mai tîrziu o să se oprească, dar e mai bine mai devreme. Trebuie să înțelegem că Europa, comunitatea internațională și chiar concret Federația Rusă, România, are nevoie de o Moldovă liniștită, civilizată, care oferă perspective clare pentru cetățenii săi, indiferent de naționalitate, etnie, religie. Noi toți sîntem cetățeni ai RM și toți împreună trebuie să ne unim, dar nu o dată în an să vorbim despre necesitățile noastre în ajunul Zilei naționale. Să înțelegem că toate 365 zile trebuie să ne gândim la stabilitatea internă a RM, trebuie să ne unim eforturile ca să demonstrăm comunității internaționale că sîntem capabili să ne autogestionăm și să nu așteptăm cadouri de la cineva”, a relatat Dumitru Diacov.

Fostul lider al democraților a refuzat să numească cîteva personalități din Republica Moldova care au, în opinia sa, merite deosebite față de stat. Potrivi lui, elogiile trebuie aduse în primul rînd cetățenilor de rînd, care ”a răbdat atîtea personalități deasupra lor”.

”Fiecare își are meritul său, au fost făcute și lucruri bune, dar s-au făcut și multe greșeli. Cetățeanul de rînd trebuie să aibă această răbdare să depășească această frustrare, acest sentiment neplăcut”, a adăugat Diacov.


La 27 august curent, Republica Moldova va marca 26 de ani de independență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?