Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Sindicaliștii cer protejarea angajaților pe timp de caniculă

25 iun. 2013,, 16:14   Societate
2390 1
Foto: presalocala.com
Sindicaliștii cer ca agenții economici să-și protejeze angajații în perioada caniculară. „Angajatorii sînt obligaţi să asigure salariaţilor măsuri de protecţie şi prevenire în perioadele cu temperaturi extreme, astfel încît aceştia să nu fie afectaţi de căldură în orele de lucru”, menţionează într-un comunicat de presă șeful Inspectoratului Muncii al Sindicatelor, Gheorghe Burbulea.

Potrivit legii, atunci cînd sînt înregistrate temperaturi care depăşesc +30 de grade Celsius, angajatorii trebuie să asigure condiții bune pentru sănătatea salariaților, adică să reducă din activitățile fizice, să asigure ventilația locului de muncă și să ofere perioade de repaus.

Mai mult, angajaţilor trebuie să li se ofere între doi și patru litri de apă per persoană, să li se asigure echipament individual de protecţie şi duşuri.

Consiliul Național al Sindicatelor din Moldova mai solicită organelor abilitate să întreprindă controale pentru a pedepsi, conform legislaţiei, pe patronii care nu respectă prevederile legale de protecţie a angajaţilor în perioada caniculară.

Angajatorii care nu întreprind măsuri de protecţie împotriva caniculei, riscă să fie sancţionaţi cu amenzi de pînă la 10.000 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?