X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Banca de Economii, în luna mai, a avut un profit net de 17 mil. lei

25 iun. 2013,, 11:37   Economie
2917 0
Foto: inprofunzime.md
Banca de Economii, în mai 2013, la fel ca în cele 4 luni precedente, a avut un profit de 17 milioane lei. Potrivit serviciului de presă al băncii, la 31 mai 2013 activele Băncii de Economii S.A. au constituit 5,653 mil. lei, crescînd pe parcursul lunii cu peste 56 mil. lei. Soldul depozitelor a înregistrat 4,145 mil. lei, ceea ce reprezintă 93,4% din datoriile financiare evaluate la cost amortizat. Soldul activelor lichide ale Băncii de Economii S.A. a crescut pe parcursul lunii mai 2013 cu 5,2%, la finele lunii depăşind de 2,2 ori limita minimă reglementată de BNM. La finele a 5 luni din 2013 ponderea activelor lichide în totalul activelor Băncii (lichiditatea curentă) este de 43,55%, ceea ce constituie mărimea maximă înregistrată la nivelul sistemului bancar.

Banca s-a conformat cu exigenţele BNM privind cuantumul capitalului minim necesar. Capitalul acţionar s-a majorat pe parcursul lunii, nivelul de capitalizare faţă de active fiind în creştere comparativ cu începutul anului, înregistrând 15,4%, ceea ce constituie o mărime comparabilă suficientă faţă de activele Băncii. Banca de Economii S.A. a asigurat şi va asigura deservirea clienţilor conform solicitărilor acestora, respectînd întocmai angajamentele asumate.

În plus, în vederea dezvoltării unor anumite segmente de activitate, în această perioadă au fost continuate proiectele iniţiate anterior în ceea ce priveşte extinderea utilizării de către populaţie şi agenţi economici a instrumentelor de deservire bancară la distanţă, sînt în proces de lansare noi produse şi servicii bancare.


În luna mai curent Banca de Economii S.A. a lansat campania de loaialitate „Ai auzit? Banca de Economii și Western Union îți răsplătesc fidelitatea!” în cadrul căreia clienţii care primesc sau expediază un transfer prin sistemul Western Union la ghişeele Băncii de Economii S.A. pot cîştiga premii instant şi zeci de premii băneşti importante.

În iunie a fost lansată campania „Cîștigă cu MasterCard şi Banca de Economii”, este în desfăşurare promoţia ”Servicii on-line gratuite de la Banca de Economii”, în cadrul căreia, pînă la 31 august 2013, serviciile de conexiune, întreținere și implementare a oricărei operațiuni prin sistemul electronic de plăți fără numerar ECONOM.MD sînt gratuite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?