Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

"Record" la Universitatea din Bălți – un lector universitar cu 17 cauze penale

24 iun. 2013,, 16:11   Societate
4476 2
Foto: neogen-moldova.com
Un profesor din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi este acuzat de corupere pasivă. Potrivit Procuraturii Anticorupție, pe numele acestuia au fost declanșate 17 cauze penale, fiind cercetat în stare de arest la domiciliu.

Urmare a cercetărilor, bărbatul, în vîrstă de 60 de ani, a estorcat de la o studentă bani în scopul promovării examenului pe care trebuia să-l susţină la disciplina filosofie. De asemenea, în cadrul percheziţiilor au fost ridicate 11 carnete de note ale studenţilor care aveau în interior diferite sume în valoare totală de 6773 lei.

Totodată, lectorul universitar mai este bănuit că a încercat, prin comportament fizic şi verbal, să constrîngă o studentă să întrețină cu el relații sexuale, amenințînd-o că altfel nu va trece examenul.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, la momentul comiterii infracţiunilor bănuitul deţinea şi funcţia de decan al facultăţii, însă imediat după pornirea procesului penal acesta a fost concediat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?