Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Complotul lui Trump și Abe împotriva Coreei de Nord

15 aug. 2017,, 20:02   Externe
1916 0

Președintele american Donald Trump și premierul nipon Shinzo Abe au căzut de acord să conlucreze și să se coordoneze îndeaproape pentru a împiedica lansarea de rachete de către Coreea de Nord în Guam, teritoriu în Pacific aflat sub administrarea SUA, a declarat șeful executivului de la Tokyo, transmite marți dpa.

"Am hotărît că este de o importanță crucială să împiedicăm Coreea de Nord să lanseze rachetele", le-a declarat Abe reporterilor, după o convorbire telefonică de 30 de minute cu liderul de la Casa Albă. Anunțul Phenianului cu privire la planurile de a lansa rachete asupra Guam "au creat tensiuni mai mari decît oricînd în regiune", a adăugat Abe.

Nicio acțiune militară nu va avea loc în Peninsula Coreeană fără consimțămîntul Coreii de Sud, a declarat la rîndul său președintele sud-coreean Moon Jae-in, care a insistat că guvernul de la Seul "va evita cu orice preț un război" și a cerut totodată Phenianului să revină la masa negocierilor.

Totodată, Phenianul pare să fi coborît tonul, notează EFE, care transmite că agenția de stat nord-coreeană KCNA a relatat că liderul țării, Kim Jong-un, a examinat planurile de atacare a Guam și a decis "să mai observe puțin" comportamentul Statelor Unite înainte de a lansa un atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?