X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Deschiderea consulatelor moldovenești – subiect de top la Moscova (FOTO)

15 aug. 2017,, 09:01   Societate
2686 0

Recent, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, la inițiativa conducătorului organizației necomerciale autonome Centrul pentru protecția drepturilor migranților ”Правозащитник” Ludmila Korsun, a avut loc un seminar cu genericul: ”Drepturile și obligațiile migrantului în Federația Rusă”.

Pe parcursul evenimentului au fost abordate aspectele legate de recenta modificare a legislației în domeniul sistemului electoral al Republicii Moldova; deschiderea consulatelor generale și a celor onorifice în Federația Rusă, fapt care va permite accesul mai larg a cetățenilor moldoveni, care se află pe teritoriul FR, pentru asistență consulară, precum și tendințele cooperării autorităților moldovenești cu diaspora din străinătate.

În cadrul seminarului au fost făcute prezentări de către consultanți în domeniul dreptului civil și antreprenorial, concentrîndu-se asupra drepturile și responsabilitățile migranților, precum și posibilitățile de a înființa afaceri proprii pe teritoriul Federației Ruse.

Participanții au făcut un schimb de opinii în domeniul, precum și au adresat întrebări reprezentanților Ministerului afacerilor interne al FR, Departamentului muncii al or.Moscova, Departamentului sănătății al or.Moscova, invitați la eveniment.

Reamintim că conform portalului VIZA.md necesitatea extinderii prezenței consulare moldovenești în Rusia se regăsește în topul celor șapte probleme de bază cu care se confruntă migranții moldoveni a. Moldovenii din Rusia solicită de mai mult timp să fie deschis un consulat general la Sankt-Petersburg și unul în Ural/Siberia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?