X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Taxele și amenzile aplicate de Serviciul Vamal „îngrașă” bugetul de stat

14 aug. 2017,, 17:41   Economie
2404 0

În perioada 7 -13 august veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 438,2 milioane de lei, față de 385 de milioane încasați săptămîna precedentă, informează NOI.md.

În perioada de referință vameșii au perfectat peste 10 mii de declarații vamale. La capitolul combaterea fraudelor vamale, au fost înregistrate 72 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sînt cercetate de subdiviziunile specializate. Totodată, în perioada vizată au fost înregistrate 55 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de peste 177 de mii de lei.

Fluxul unităților de transport la frontieră a numărat peste 98 de mii de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni.

Totodată, Serviciul Vamal amintește despre instituirea, din 31 iulie, a unor restricții de circulație prin postul vamal ”Palanca” pentru mijloacele de transport cu capacitatea de peste 3,5 tone, precum și pentru cele de pasageri cu capacitatea ce depășește 22 de locuri.

De asemenea, instituția atenționează că, începînd cu 1 iulie, este interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu număr de înmatriculare din unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului și municipiul Bender. Prin derogare, circulaţia mașinilor respective este permisă doar în cazul în care acestea sînt în proprietatea agenţilor economici din stînga Nistrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?