Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Activitatea Camerei de Comerţ și Industrie extinde accesul Moldovei pe piaţa internaţională

11 aug. 2017,, 09:50   Economie
2341 0

Datorită activităţii Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) sporeşte accesul agenţilor economici din Moldova şi a produselor pe piaţa internaţională. O astfel de opinie a exprimat joi în cadrul Congresului al IV-a Ordinar al CCI, preşedintele Camerei, Sergiu Harea.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că începînd cu anul 2012 CCI a încheiat acorduri de colaborare cu organizaţii internaţionale precum ar fi Banca Mondială, USAID şi Agenţia Germană de Dezvoltare (GIZ).

"Datorită acestui fapt a fost creat un program de instruire avansată a personalului de conducere. În cadrul programului peste 300 de manageri din Moldova au beneficiat de cursuri de instruire în Germania, iar alţi 200 în Austria. Dintre aceştia circa 60% au semnat contracte de colaborare cu diverse companii germane. De asemenea, Moldova a aderat la reţeaua europeană de companii, ceea ce a permis ca 20 de întreprinderi moldoveneşti să încheie contracte europene", a spus Harea.

Potrivit lui, "datorită cooperării cu GIZ au fost create cursuri de instruire pentru manageri în domeniul energetic. Unul dintre participanţii la aceste cursuri a luat primul loc la concursul corespunzătoare la Berlin. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a pregătit 350 de experţi în domeniul achiziţiilor publice".

"În total, în cadrul cooperării internaţionale au fost organizate peste 6000 de întrevederi bilaterale. Reprezentanţii din 70 de întreprinderi moldoveneşti au efectuat vizite de lucru în Germania, Polonia, Franţa, Romînia, China, SUA şi Turcia", a spus Harea.


El consideră că CCI activează activ şi în interiorul ţării, creînd imagine pozitivă pentru mediul de afaceri din Moldova. Unul dintre cele mai evidente exeple este expoziţia "Made in Moldova". Dacă în anul 2012 la expoziţie au participat 254 de companii, atunci în anul 2017 numărul acestora a atins 350. Expoziţia este vizitată anul de către 40 mii oameni. Iar, în anul 2016 CCI a organizat expoziţia "Made in Moldova" la Iaşi, Romînia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?