Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Guvernul adoptă măsuri de susținere a persoanelor cu dizabilități

10 aug. 2017,, 16:31   Societate
2180 0

Cabinetul de miniştri a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi Programul naţional de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi pentru anii 2017-2022, notează NOI.md.

Documentul are drept scop dezvoltarea unor servicii accesibile şi incluzive, care să răspundă necesităţilor reale ale persoanelor cu diferite tipuri de dizabilităţi.

Printre acțiunile ce urmează a fi realizate se numără: asigurarea persoanelor cu dizabilități, inclusiv a copiilor, cu fotolii rulante și alte mijloace ajutătoare tehnice; includerea în pachetul compensat, în cazul îngrijirilor medicale la domiciliu, a seringilor, stomelor și altor materiale necesare pentru bolnavi; extinderea listei medicamentelor compensate pentru maladiile care conduc la dizabilitate; dotarea instituțiilor de învățămînt cu echipamente necesare pentru facilitarea procesului educațional; efectuarea de către fiecare instituție publică a evaluării gradului de accesibilitate a infrastructurii.

Costul estimativ al implementării Programului pentru perioada de şase ani este de aproximativ 9 milioane de lei. Conform datelor statistice, în Republica Moldova sînt înregistrate circa 181 de mii de persoane cu dizabilități, inclusiv 12 mii de copii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?