Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4020

Atentatul eşuat asupra lui Obama

21 iun. 2013,, 10:42   Externe
4485 0
Foto: lenta.ru
FBI a arestat doi locuitori din statul New York, suspectați de crearea armelor de distrugere în masă în scopul asasinării președintelui SUA, Barack Obama, potrivit ABC News.

Potrivit FBI, mecanicul de 49 de ani, Glendon Scott Crawford timp de mai multe luni, a proiectat și construit un dispozitiv capabil să emită raze X. Suspectul intenționa să plaseze aparatul într-o dubiță și să-l ghideze de la distanță pentru a emite radiații în doze mortale pentru om. Asistentul lui Crawford era mecanicul de 54 de ani, Eric Fate, cu care a lucrat la una din întreprinderile General Electric. Ambii au fost arestați pe 18 iunie sub acuzația de terorism și crearea armelor de distrugere în masă.

Crawford a atras atenția FBI încă primăvara trecută. Atunci a intrat în sinagogă și a început să întrebe despre arme capabile să ucidă "dușmanii Israelului, în timp ce dorm". Despre persoana suspectă a fost anunțată poliția. Potrivit FBI, Crawford intenționa să realizeze un atentat asupra unui "om politic" și una dintre organizațiile musulmane. Neoficial, sursele familiare cu detaliile anchetei, au relatat că politicianul ar fi fost Barack Obama, pe care suspectul l-a acuzat de atacul terorist din Boston.

Potrivit dosarului, Glendon Crawford, dîndu-se drept un membru al "Ku Klux Klan", și-a numit dispozitivul "Hiroshima cu comutator". În august 2012 el s-a adresat la reprezentanții mișcării naționaliste "Ku Klux Klan" cu o cerere de a finanța "proiectul" său. Aceștia din urmă au anunțat FBI.

După aceea, un agent FBI a luat legătura cu suspectul. Lucrînd sub acoperire, el l-a ajutat în achiziționarea pieselor pentru dispozitiv și testarea acestuia. Marți, atunci cînd a fost transmis următorul detaliu, organizatorii atacului terorist au fost reținuți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?