X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Iranul a arestat 27 presupuși membri ai grupării Stat Islamic

8 aug. 2017,, 21:00   Externe
2364 0

Iranul a arestat 27 de persoane acuzate de pregătirea unor atacuri în numele grupării jihadiste Stat Islamic (SI), zece dintre acestea fiind reținute într-o țară neidentificată din regiune, a indicat luni Ministerul Informațiilor, transmite AFP.

"Agenți de informații au reușit să identifice și să aresteze o grupare teroristă legată de Daech care avea intenția de a comite atacuri teroriste în provincii centrale (din țară) și orașe religioase", a precizat ministerul, într-un comunicat, utilizînd acronimul arab al SI.

Zece dintre cei 27 de suspecți au fost arestați în afara Iranului datorită unui "schimb de informații cu unul dintre serviciile de informații din regiune", a continuat ministerul, fără a indica țara în chestiune.

Arme și muniții au fost descoperite în cadrul arestărilor din afara Iranului. Suspecții sînt acuzați de a fi intenționat să le introducă în Republica Islamică prin ascunderea în aparate de uz casnic.

SI a revendicat pe 7 iunie atentatele comise la Parlament și la mausoleul imamului Khomeini (17 morți), primele sale atacuri în Iran. Ca represalii, Teheranul a lansat rachete contra unei baze a SI din estul Siriei.


Serviciile de securitate iraniene au efectuat de asemenea zeci de arestări ale unor suspecți legați de respectivele atacuri și au afirmat că l-au ucis pe "creierul" acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?