X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Tillerson: Comunitatea internațională, unită pentru a dezarma Coreea de Nord

7 aug. 2017,, 12:00   Externe
1553 0

Comunitatea internațională este unită față de obiectivul denuclearizării Peninsulei Coreea, iar acest fapt a fost demonstrat de adoptarea de către ONU a înăspririi sancțiunilor împotriva Phenianului, a estimat la Manila secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de AFP.

Coreea de Nord trebuie să înceteze testele cu rachete balistice dacă dorește un dialog cu SUA pentru a rezolva criza, a afirmat șeful diplomației americane, într-o declarație făcută presei în cadrul unui forum regional pe tema securității.

Miniștrii de externe ai principalelor puteri implicate în rezolvarea crizei din Peninsula Coreea sînt prezenți la Manila pentru forumul regional al Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Duminică, Tillerson a avut întîlniri tete-a-tete cu omologii săi chinez și rus, Wang Yi și,respectiv, Serghei Lavrov, care se poziționează, potrivit lui, pe aceeași linie dură în privința măsurilor față de arsenalul nord-coreean.

Ministrul chinez a lansat anterior un apel la reluarea dialogului cu regimul nord-coreean, dar omologul său american a cerut în prealabil oprirea testelor balistice.


"Cel mai bun semnal pe care l-ar putea trimite Coreea de Nord că ea este pregătită de dialog ar fi oprirea testelor cu rachetă", a afirmat secretarul de stat Rex Tillerson, invocînd perspectiva unui dialog între emisari americani și reprezentanți ai Phenianului.

El a refuzat totodată să precizeze cînd un astfel de dialog ar putea avea loc și nici cît de mult timp Coreea de Nord ar trebui să se abțină de la tiruri cu rachetă. "Vom ști cînd va veni timpul", a spus Tillerson.

Consiliul de Securitate al ONU și-a înăsprit sensibil sancțiunile împotriva Coreii de Nord sîmbătă prin adoptarea în unanimitate a unei rezoluții propuse de SUA, sancțiuni care ar putea-o priva de un miliard de dolari din veniturile rezultate din exporturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?