X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pentru a salva resursele Pămîntului e necesară reconstruirea economiei

5 aug. 2017,, 16:00   Societate
4015 0

Pe data de 2 august populația Pămîntului a depășit norma anuală de utilizare admisibilă a resurselor regenerabile.

Potrivit informațiilor relatate de Delfi, astfel de date oferă raportul Centrului Științific Global Footprint Network, care are filiale în Statele Unite ale Americii, Belgia și Elveția. Potrivit lui, restul anului, omenirea va consuma resursele Planetei din contul generațiilor viitoare.

Expertul principal al Fondului Național de Securitate Energetică Igor Iușcov a numit pentru тытюаь principalele țări, responsabile de epuizarea resurselor Pămîntului.

„Cele mai multe dintre toate resursele le consumă Statele Unite ale Americii și Europa de Vest, China, Japonia, Coreea de Sud: și în ce privește electricitatea, și petrolul, și produsele alimentare. Tot aici figurează și India. Totodată, energie alternativă este cel mai bine dezvoltată în Europa”, a menționat el.

Situația în cauză însă nu poate fi considerată ireparabilă. Dar pentru a restabili echilibrul consumului de resurse naturale va fi nevoie de schimbarea întregului sistem tehnologic al celor mai mari economii din lume.


„Totul este posibil de restabilit. Dar pentru aceasta va fi nevoie de noi tehnologii, de modernizarea și reglementarea consumului. Ce-i drept, este destul de dificil să se ajungă la un acord. Încă în anii 1970 a fost prezentat raportul Clubului de la Roma „Limitele creșterii“, care a declarat că este necesar să se schimbe întregul proces tehnologic. Cu toate acestea, de atunci nu s-a schimbat nimic esențial. Modificările se fac, dar, treptat, de exemplu, trecem acum de la petrol la gaze naturale. Acesta oferă mai puține emisii nocive, poluează mai puțin Oceanul Mondial”, a explicat SNȘ.

Vă reamintim, că Ziua mondială a depăşirii resurselor este data, cînd cererea anuală a omenirii de resurse naturale depășește capacitatea Planetei de a le produce.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?