Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cine sînt cei mai bogaţi politicieni din Moldova

20 iun. 2013,, 03:47   Politică
16234 2
Foto: vesti.lv
În declarația de venit prezentată Comisiei Naționale de Integritate, politicienii au indicat veniturile și averea lor.

Vladimir Voronin şi Vlad Filat sînt printre cei mai bogaţi lideri de partid din Moldova. Cei doi sînt urmaţi de Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, relatează publika.md.

Potrivit declaraţiilor de avere depuse la Comisia Naţională de Integritate, demnitarii au declarat veniturile acumulate din salariile de parlamentari, dar şi terenurile, casele şi maşinile pe care le deţin.
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a acumulat anul trecut din activitatea parlamentară, peste 115 mii de lei. Împreună cu soţia, a primit peste 100 de mii de lei pensie. Voronin a mai declarat că deţine depozite la mai multe bănci comerciale. Acestea depăşesc 800 de mii de lei, 20 de mii de dolari şi 8 mii de euro. Comunistul Voronin mai deţine două terenuri în valoare de peste două milioane de lei, dar şi 5 terenuri extravilane de peste 170 de mii de lei. La averea lui Voronin se adaugă şi două case de locuit estimate la peste 200 de mii de lei, un apartament cotat la peste un milion de lei, dar şi un garaj în valoare de 52 de mii de lei.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a acumulat peste 170 de mii de lei din salariu, a obţinut peste 7 milioane de lei din dividende şi deţine peste 95 la sută din acţiunile unei companii, estimate la peste 29 de milioane de lei. Filat deţine cîteva terenuri cotate la peste un milion de lei, o casă de locuit, valoarea căreia depăşeşte suma de trei milioane de lei, dar şi două garajuri estimate la peste 300 de mii de lei. Filat are şi cîteva depozite la bănci comerciale în sumă de peste 150 de mii de lei şi aproape 10 mii de euro.

Liderul PL, Mihai Ghimpu a acumulat în 2012, împreună cu soţia peste 200 de mii de lei din salarii. A obţinut peste 300 de mii de lei din dividende, deţine un apartament estimat la peste 500 de mii de lei, dar şi o maşină marca Mercedes în valoare de peste 100 de mii de lei. Ghimpu mai deţine şi o treime din acţiunile unei companii.

Şi liderul PD, Marian Lupu a avut un venit de peste 200 de mii de lei, împreună cu soţia. Lupu deţine un apartament estimat la peste un milion de lei, dar şi un garaj de 70 de mii de lei. Familia Lupu are şi un depozit ce depăşeste suma de 80 de mii de lei.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a acumulat în 2012 peste 140 de mii de lei din activitatea parlamentară, deţine un teren intravilan estimat la peste 400 mii de lei, o casă de locuit estimată la peste 2 milioane de lei, dar şi o maşină marca BMW.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?